Gemeente Boom krijgt allereerste Toontjeshuis

Op 19 december 2019

Vanmiddag werd - onder andere door Toon zelf - aan de Kaai de eerste steen gelegd van wat het eerste Toontjeshuis in Vlaanderen moet worden. Zo'n Toontjeshuis is een particulier initiatief en antwoord op het nijpende tekort aan aangepaste huisvesting voor volwassenen met een beperking.

“Uiteraard is een gemeentebestuur altijd blij en fier wanneer het voor een primeur kan tekenen: Boom wordt dus inderdaad de allereerste gemeente waar bewone...rs hun intrek zullen nemen in een Toontjeshuis”, zegt burgemeester Jeroen Baert. “Maar als burgemeester vind ik het dit keer eigenlijk spijtig dat dit een primeur is: er moesten al veel langer zulke initiatieven opgestart zijn en operationeel zijn in Vlaanderen.

"Als gemeentebestuur dat een inclusief beleid nastreeft, steunen we dus zeker het opzetten van inclusieve woonprojecten als dit waar wonen, zorg en ondersteuning samen komen en dat al vanaf de ontwerpfase."

Het huis wil een meerwaarde zijn voor de buurt en de buurt kan een meerwaarde zijn voor het huis en zijn bewoners. Dat is de insteek waarover ik persoonlijk mee wil waken. Ik wens de initiatiefnemers dan ook een warm welkom in onze verrassend hartige gemeente.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is