"Tien extra politiemedewerkers voor PolitieZone Rupel"

Op 25 juni 2019

http://www.politiezonerupel.be/news-topmenu-19/1993-politieraad-gaat-voo...

De politieraad van de Lokale PolitieZone Rupel heeft gisteravond beslist om het personeelskader van de Lokale PolitieZone Rupel uit te breiden met tien medewerkers. Zes van de tien functies zullen voor operationele collega’s zijn weggelegd, maar ook vier extra burgerfuncties zullen tot meer blauw op straat leiden.

“Sinds de politiehervorming van 2001 heeft de Lokale PolitieZone Rupel nog geen echte kaderuitbreiding gekend. We hebben dus een serieuze inhaalbeweging te goed”, zegt een woordvoerder van het politiecollege. “De bevolking in onze Rupelgemeenten is de laatste jaren en decennia sterk gegroeid. Maar ook de toename van onze mobiliteit, evenementen en trends als cybercrime maakt dat er heel wat extra mensen voor controle en ondersteuning gewenst zijn.”

Op korte termijn zal de Lokale PolitieZone Rupel negen vacatures open stellen: vijf inspecteurs, een hoofdinspecteur, twee maatschappelijke assistenten, een logistieke medewerker en een jurist. “In functie van de financiële mogelijkheden bekijken we nog wanneer we de tiende vacature precies zullen invullen”, zegt het politiecollege. “Het politiecollege zal een zesmaandelijkse budgetcontrole op de politiezone uitvoeren. Tegelijk kijken we toe op de bezorgdheden van alle burgemeesters en dit tot in de kleinste uithoeken van onze gemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle. Zo zorgen we er voor dat al onze inwoners deze extra politieaanwezigheid zelf zullen voelen.” Gemeenten die hierin een grotere partner zijn - zoals Boom - zullen financieel ook meer bijdragen om kosten en baten in de juiste proporties te houden.


©2015 Copyright by Lokale PolitieZone Rupel

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is