Nieuwe "Corona" werkgroep gevormd over de partijgrenzen heen

Op 28 december 2020

Na aandringen vanuit zowel de meerderheid als de oppositie heeft de voorzitter van gemeenteraad en OCMW-raad, Kim Van Kerckhoven (N-VA) een werkgroep opgericht, specifiek voor alles wat met corona te maken heeft.

Er bestaat al langer een overleg waarbij de burgemeester en schepenen nauw betrokken zijn sinds het begin van deze crisis. “Maar deze werkgroep spitst zich vooral toe op de steun die we onze Bomenaars kunnen bieden in deze moeilijke tijden. Wat nu beoogt wordt is niet enkel financiële steunmaatregelen. We willen dit veel ruimer trekken. Met ook oog voor cultuur, eenzaamheid, intra familiaal geweld, lokale economie, jeugd en logistiek”, zegt Kim Van Kerckhoven.

Recent is op een eerste vergadering over de partijgrenzen heen gezocht naar allerhande vormen van steun voor de Bomenaars. Voorlopig bestaat de groep uit de voorzitter en de fractieleiders van de gemeenteraad. “We willen deze groep laten aangroeien met betrokken gemeentelijke diensten en groeperingen om zo de productiviteit van de voorstellen te verbeteren. Concreet wordt eerstdaags aan alle doelgroepen en lokale diensten gevraagd om info te geven en voorstellen te doen. Dat wordt besproken op de eerstvolgende vergadering op 11 januari.” Het college en de gemeenteraad hebben aan het eind hun zeg hierover.

Bron GVA door Jan Boey

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is