Inhuldiging van regenboog zebrapaden

Op 25 november 2019

Op zaterdag 23 november 2019 werden er in het Boomse centrum 2 regenboog-zebrapaden ingehuldigd. Deze kleurrijke zebrapaden bevinden zich aan de kruising van de Antwerpsestraat en de Truyaerstraat, vlakbij het gemeentehuis.

 

Met deze kleurrijke zebrapaden wil het gemeentebestuur onder leiding van N-VA burgemeester Jeroen Baert een vuist maken tegen elke vorm van discriminatie op basis van iemands geaardheid en seksuele voorkeur. Jeroen Baert: “Er zijn veel Boomenaars die de vraag stellen waarom die regenboogzebrapaden er gekomen zijn, net door de vraag te stellen zullen ze tot antwoorden komen.”

 

Peter van deze twee zebradpaden is Gregory Frateur, bekend als zanger van Dez Mona. Frateur is opgegroeid in onze gemeente en kampte met heel wat vragen en moeilijkheden toen hij als adolescent zijn homo-zijn ontdekte. Frateur is dan ook heel vereerd met het peterschap van de regenbood-zebrapaden in zijn geboorteplaats.

 

Schepen Francis Sanchez (N-VA): “Sommige mensen vinden dit misschien flauwekul en vragen zich af of we hier belastingsgeld aan moeten besteden. Het antwoord daarop is volmondig ja. Zolang er mensen zijn die dit soort acties flauwekul vinden, hebben we er nood aan. We willen opkomen voor iedere Bomenaar, niemand mag uit de boot vallen, wat zijn of haar geaardheid ook moge zijn.”.

 

Onze partijafdeling was goed vertegenwoordigd op de inhuldiging, zo waren naast burgemeester Baert en schepen Sanchez ook fractieleidster Ann De Smet, gemeenteraadslid Martha Somers en secretaris Dietrich Bruckmann present, naast enkele andere bestuursleden en leden van de afdeling.
Het hoeft geen betoog dat onze partij alle initiatieven tegen de uitsluiting van holebi’s en transseksuelen volop steunt.

 

 

Tekst en foto: Dietrich Bruckmann

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is