Géén asielcentrum in Boom

Op 4 november 2021

Beste Bomenaar,

Op vrijdagavond 29 oktober werd onze Burgemeester telefonisch gecontacteerd door Sammy Mahdi, staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

In dit telefoongesprek werd meegedeeld dat de staatssecretaris had beslist om in Boom een asielcentrum te openen in de gebouwen van de voormalige belastinginspectie op het Van Cleemputplein met een capaciteit van 140 bewoners.

Uiteraard wordt dit ‘dictaat’ ten stelligste betwist en heeft de burgemeester meegedeeld dat hij dit met alle legale middelen zal bestrijden.

Dat er asielzoekers zijn, is één zaak, dat men een asielcentrum opent in onze gemeente, een andere!

In een gemeente met een fragiele sociale structuur is het onbegrijpelijk en ongezien dat men dit gedwongen oplegt.

Boom heeft 87 leefloongerechtigden, 105 budget beheren en 10 plaatsen Lokaal Opvang Initiatief waar al asielzoekers worden opgevangen. 

Bovendien is er een hoog kinderarmoedecijfer en een laag gemiddeld inkomen: één van de laagste in het Vlaamse land.

Het is duidelijk dat deze federale regering - die absoluut de onze niet is - geen rekening houdt met de sociale structuren en zich niet als een degelijk bestuur kwijt van haar taken: geen enkel medezeggenschap, geen communicatie, NIETS.

De N-VA Boom verzet zich met kracht tegen de komst van dit asielcentrum en roept de Bomenaars op om mee hun ongenoegen te uiten.

https://atv.be/nieuws/boom-verzet-zich-tegen-komst-asielcentrum-ik-leg-me-hier-niet-bij-neer-128538?fbclid=IwAR1Y9SV13a5j-xcYLjCYLhovgbUOuU1uBWO465em0oq_hzjOWaQoo5oxsDw

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is