Eerste steenlegging van de nieuwe Kaai in Boom

Op 10 september 2024
Eerste steenlegging nieuwe Kaai in Boom

De eerste steenlegging van het woonproject RupelSky vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Jeroen Baert en projectontwikkelaar Bart Verstraeten van Rocade. Meteen is dit het startschot van de werken van een nieuwe Kaai in Boom.

 

Appartementen en penthouses met zicht op de Rupel

RupelSky is een vernieuwend bouwproject met verschillende appartementen die uitkijken op de Rupel. Dat alles volgens de nieuwste energiezuinige bouwmethoden. En het project gaat ook een eigen geothermische warmtenet hebben. Op de benedenverdieping komen er maar liefst 4 winkelruimtes en een vergaderzaal. Achterin enkele studio's en een gastenruimte voor bezoekers die willen overnachten. Daar bovenop komen er vijf verdiepingen met moderne appartementen, voorzien van een ruim overdekt terras. 

Er zijn al verschillende appartementen verkocht, ook door mensen van buiten Boom, die naar onze gemeente willen verhuizen.

 

De nieuwe Kaai

De werken aan Rupelsky zijn onlosmakelijk verbonden met de werken aan de Kaai zelf. Deze Kaai wordt overkapt en krijgt een ruim wandelesplanade tussen de Windstraat en de Bruidsluiersteeg, op gelijke hoogte van de Rupel. Onderin komen uiteindelijk 120 ondergrondse parkeergarages, publiek toegankelijk. 

De nieuwe, verhoogde Kaai gaat Boom ontegensprekelijk een nieuwe elan geven. Er zal zelfs een bevraging bij de burgers worden gehouden, hoe deze nieuwe publieke ruimte een invulling te geven. 

 

Eindelijk de Grote Markt autovrij

Door de 120 publieke parkeerplaatsen onder de Kaai wordt het eindelijk mogelijk om de Grote Markt autovrij te maken. En dit centraal plein een make over te geven, met het nodige groen. De vernieuwing stopt dus zeker niet bij alleen de Kaai. Want ook het cultuurcentrum De Steiger, vlakbij de Grote Markt, ondergaat een grondige renovatie.

 

De achterkant wordt de voorkant

Burgemeester Jeroen Baert: "Wat ooit de achterkant van Boom wordt, wordt nu de de voorkant. Dit moet onze hoogsteigen Ramblas worden, met opportuniteiten voor winkels en horeca. Dit wordt de ideale plek voor de mooiste terrasjes aan de Rupel."


 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is