Boomse Kunst herdenkt atoomaanval en waarschuwt tegen atoomraketten

Op 10 maart 2016, over deze onderwerpen: Cultuur & erfgoed
herdenking atoomaanval

Boomse Kunst herdenkt atoomaanval en waarschuwt tegen atoomraketten.

Op 6 augustus werd Hiroshima verwoest door een atoombom, drie dagen later volgde Nagasaki. 210.000 waren op slag dood. Dertien lokale kunstenaars gebruiken dit thema en hun kijk er op onder de noemer “Nucle-Art 15/70. De expo van deze 26 werken is tot eind augustus in het gemeentehuis te bekijken.

Vanaf zondag 9 augustus is de tentoonstelling “Nucle-Art 15/70” te bekijken op de eerste verdieping van het gemeentehuis. Nucle-Art 15/70 verwijst naar het feit dat het nu in 2015 70 jaar geleden is dat de eerste nucleaire catastrofe werd aangericht. “In zesentwintig kunstwerken geven zij hun visie op de nucleaire dreiging. Zij hebben grote betrokkenheid getoond en leverden mooi werk af dat de belangstelling van de burgers verdient”, zegt schepen voor cultuur Inge De Ridder (N-VA). De kunstenaars maken deel uit van de kunstenaarsvereniging “Café des Artistes” van de cultuurraad van de gemeente. Het tentoongestelde materiaal bestaat uit schilderijen, keramiek, fotografie en ruimtelijk werk.

De tentoonstelling is tot en met 30 augustus elke werkdag te bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, Antwerpsestraat 44, en op zondagen van 14 tot 17 uur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is