Versterking van ons centrum

Op 13 februari 2016
Kernversterking

Dat ons gemeentebestuur goed bezig is kan je merken aan het feit dat er terug winkels in Boom komen en de schepenen maken er ook volop werk van om nog meer nieuwe ondernemers naar het Boomse handelscentrum te lokken.

De versterking van het handelscentrum is een van de prioriteiten van het huidige gemeentebestuur hadden we ook reeds besproken in ons Huis-aan-huis blad van Juli 2014.

Ondertussen zijn de eerste stappen reeds gezet  !

De sociale woningmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek en het Autonoom Gemeentebedrijf Boom Plus hebben de handen in elkaar geslagen en hebben samen een aantal verouderde panden opgekocht.
Deze werden
later afgebroken en vervolgens werd er een nieuw appartementsgebouw gerealiseerd met een hedendaagse winkeloppervlakte op het gelijkvloers.
Volgens dit principe werden er reeds een paar Pop-Up shops opgericht en met succes !

Daarom zijn zij nu op zoek naar nieuwe investeerders, ontwikkelaars, retailers of winkeliers om in het handelscentrum te investeren.

Hoewel ons centrum de voorbije jaren onder druk heeft gestaan, hebben we vandaag nog steeds een aanbod van meer dan 150 winkels.
We willen echter het aantal winkelende bezoekers vanuit de andere gemeenten in de ruimere omgeving van Boom nog zien toenemen.
Dat doen we door het centrum aantrekkelijker te maken en het winkelaanbod te versterken.

Om de plannen nog verder toe te lichten aan de ondernemers, organiseert het gemeentebestuur een infosessie op maandag 15 februari om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is