Basisschool De Hoeksteen ontvangt subsidie van € 15.000

Op 29 mei 2019

Basisschool De Hoeksteen ontvangt subsidie van € 15.000 voor beweegvriendelijke speelplaats

Onder impuls van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakt de Vlaamse regering werk van actieve en gedeelde speelplaatsen. Ze maakt 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. Het is ook hun bedoeling om de speelplaatsen voor sport en spel in te zetten binnen een brede schoolwerking en aan te bieden aan het jeugdwerk en de bredere lokale gemeenschap. In Boom zal € 15.000 geïnvesteerd worden in 'Basisschool De Hoeksteen' om de speelplaats attractiever en uitdagender te maken.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters: "Als we in Vlaanderen een echte sport- en beweegcultuur willen, moeten we kinderen en jongeren op zoveel mogelijk manieren en momenten prikkelen om te bewegen. Een origineel ingerichte omgeving, die goesting geeft om te bewegen, is daar een handig middeltje voor.'

Schepen van onderwijs Inge De Ridder is blij met deze investering van de Vlaamse Regering: "Kwalitatieve sport- en speelruimte zijn voor ons een belangrijk aandachtspunt. Met deze investering in onze schoolinfrastructuur kunnen we van de soms saaie betonnen speelplaatsen echte toffe actieve speelplekken maken die aanzetten om te sporten en te bewegen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is