Wekelijkse markt verhuist opnieuw naar het centrum.

Op 25 mei 2013

Nu donderdag staat de wekelijkse markt voor de laatste keer in de Kerkhofstraat.

BOOM - De wekelijkse markt verhuist vanaf donderdag 30 mei opnieuw naar het centrum.

Omdat er diverse openbare werken stonden gepland, besliste het vorige bestuur in september 2011 om de markt voor een periode van vijf jaar naar de Kerkhofstraat te verhuizen.

 

Uit een rondvraag bleek echter dat bijna alle marktkramers, bezoekers en horeca voorstander waren om de markt weer naar het centrum te brengen.

Volgens schepen voor Lokale Economie, Ils Blommaerts (N-VA), was er sinds 2011 duidelijk een achteruitgang te merken en zou de markt een ‘stille dood’ zijn gestorven.

‘Er hebben de jongste twee jaar al een aantal marktkramers afgehaakt. In september 2011 waren er nog een 80-tal vaste kramen, nu nog zo'n 70-tal. Het was dus hoog tijd om te luisteren naar de noden van deze marktkramers en tegemoet te komen aan hun wensen’, aldus Blommaerts. ‘Ook bij de lokale handelaars en horeca in het centrum waren de reacties overwegend positief zodat we besloten hebben om zo snel als haalbaar was terug te keren naar het centrum.’

De voorzitter van de Marktkramersbond, Jos Quidé, is het eens met de schepen. ‘Voor het behoud van de wekelijkse markt was deze verhuis noodzakelijk. We zijn dan ook zeer tevreden dat de markt opnieuw naar het vroegere parcours mag terug keren omwille van de nabijheid van zowel winkels als dienstverlening, die het marktgebeuren onmiskenbaar versterken.’

Nieuwsblad.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is