Stemmen voor Kleibroodroute tot 'Groene Longenwandeling' van het jaar.

Op 5 juni 2013

Nog tot 15 augustus kan elke 'wandelaar' zijn stem uitbrengen op een van de vijf genomineerde wandelroutes in de provincie Antwerpen. De Boomse wandeling 'Kleibroodroute' is de enige niet in de Kempen gelegen.

Elk jaar beloont Toerisme Provincie Antwerpen de knapste wandelinitiatieven.
Een jury selecteerde een shortlist van vijf wandelingen. "Het grote publiek beslist wie de winnaar wordt.

De "Groene Longen Wandeling in Boom, Kleibroodroute", gelegen in hartje Boom, haalde als enig niet-Kempens traject, de shortlist. Stemmen kan nog tot 15 augustus", zegt schepen voor toerisme Inge De Ridder. Op 23 augustus maakt Toerisme Provincie Antwerpen de laureaat bekend.

"De wandeling maakt deel uit van het knooppuntennetwerk of wandelnetwerk Rivierenland. Ze is zowat tien kilometer lang en loopt vooral over verharde wegen die toegankelijk zijn voor (terrein)kinderwagens. Deze groene wandeling combineert het beste van alles in Boom", zegt schepen Kris Van Hoeck (leefmilieu).

Schepen Inge De Ridder hoopt dat door de nominatie toch heel wat wandelaars en natuurliefhebbers van buiten Boom de vier groene longen komen ontdekken: het park van Boom, de Kleine Steylen, de twee kleiputten in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en het natuurgebied Bos N. Het vertrek- en eindpunt van de wandellus is ecohuis 't Kleibrood aan de 's Herenbaan.

Stemmen op www.wandelingvanhetjaar.be. Aanvragen wandelbrochure www.trvl.be onder de rubriek 'Wandelen.'De eerste Kleibroodtocht heeft woensdag 28 augustus plaats en is een organisatie van WSV Schorrestappers.

Jan BOEY    

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is