900.000 euro subsidie voor restauratie beeldentuin.

Op 11 juni 2019

 

Beste Bomenaars,

zoals jullie vorige week in alle kranten konden lezen heeft onze Gemeente een aantal subsidies verkregen voor het restaureren van de Franse vijvers in het gemeentepark, alsook voor het restaureren van de ringoven op de EMABB site. We zijn hier als N-VA Boom bijzonder trots op. Laten we het even duiden, dan begrijpt u ook waarom.

 

De restauratie van de ring-oven op de site Emabb zou nooit gerestaureerd kunnen worden zonder deze subsidie van € 752.000.  De totale kostprijs overstijgt immers de € 2.000.000.  In 2018 werd de gemeente eigenaar van deze site om het maximum aan subsidies te kunnen bekomen.  Op het moment van het ondertekenen van de eigendomsakte, werd tevens een overeenkomst afgesloten met EMABB om de site verder te beheren. Eerder werden er ook al subsidies verworven via de Vlaamse Overheid om de schrijnwerkerij  (op dezelfde site) te restaureren en er een toeristisch onthaalpunt in onder te brengen. Men mag gerust zeggen dat het verwerven van deze subsidie de verdienste is van onze N-VA Burgemeester Jeroen Baert.  Samen met Kempens Landschap heeft hij meerdere malen voor het dossier gaan lobbyen op het kabinet van minister Geert Bourgeois, minister voor erfgoed en samen hebben zij dit dossier tot een goed einde gebracht. Hetzelfde verhaal voor het gemeentepark van Boom.  Daar worden de beelden gerestaureerd, alsook de vijvers t.e.m. de bakstenen brug tussen PTS en Spoorweglaan.  Voor dit project werd een subsidie van € 908.000 verkregen. De totale kostprijs hier bedraagt om en bij de € 1.500.000.  De gemeente past € 600.000 bij,  gelden die reeds voorzien zijn in de begroting.

 

Dit betekent dus dat we daarmee twee van onze verkiezingsbeloften kunnen realiseren, Noeveren met zijn culturele erfgoed verder ondersteunen, bewaren en restaureren, en het gemeentepark met zijn prachtige vijvers weer in zijn glorie van weleer herstellen. En daar zijn we dus best trots op :-)


https://www.hln.be/in-de-buurt/boom/900-000-euro-subsidie-voor-restaurat...

Geschreven door Van Limbergen J.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is