Geen verkeersoverlast na doortrekking van N171

Op 12 januari 2010

Een verbinding tussen N171 en A12 komt er niet.

Dat antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) op vragen van parlementslid Liesbeth Homans.

Met de doortrekking van de N171 wil de Vlaamse Overheid de verkeerssituatie in de Rupelstreek voor omwonenden en weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

Er worden zowel inspanningen geleverd op het gebied van verkeersveiligheid als op het vlak van verkeersdoorstroming. Toch vreesden verschillende gemeenten uit de regio dat ze na de uitvoering van dit project met bijkomende verkeersoverlast zouden moeten afrekenen.

'Van een rechtstreekse verbinding tussen de N171 en de A12 is geen sprake', zegt Vlaams Parlementslid Liesbeth Homans (N-VA). 'Men opteert voor een verbinding van de N172 met de parallelweg N177. De omliggende gemeenten zullen dus gespaard blijven van de gevreesde verkeerstoename. Ook in het kader van de eventuele aanleg van winkelcentrum De Klamp wordt de verkeersuitwisseling tussen de A12 en de N177 niet aangepast.'

Bovendien komt er in het kader van de geplande onderhoudswerken van dit jaar op de A12 ter hoogte van de uitvoegstrook in Schelle, een bijkomende invoegstrook van de N177 naar de A12, richting Antwerpen. Ook die invoegstrook zal de doorstroming van het verkeer naar de A12 bevorderen. 'Het sluipverkeer richting E19 zal hierdoor afnemen.'

De eerste fase van dit project, de bouw van rotondebruggen, is al uitgevoerd. In een tweede fase wordt het vervolledigen van de rotonde over de A12 behandeld en de aanleg van een ontsluitingsweg naar het bedrijventerrein Krekelenberg II.

'In een vierde en laatste fase wordt het bestaande gedeelte van de N171, inclusief het op- en afrittencomplex van de E19 in Kontich, heringericht.'  (lbp)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is