Agentschap Wegen en Verkeer.

Op 19 maart 2015

'De Banaan': Heraanleg ’s Herenbaan start in paasvakantie.

Met dit bericht houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid u graag op de hoogte van de voortgang van het project “De Banaan”, de doortrekking van de N171 in de Rupelstreek. We kunnen u melden dat we op 13 april 2015 starten met een volgende fase in de werken. 

 

Dan wordt gestart met de heraanleg van de ’s Herenbaan tussen de Antwerpsesteenweg (N177) en de nieuwe rotonde in de Potaardestraat.
De ’s Herenbaan wordt heraangelegd van gevel tot gevel en krijgt dus een volledig nieuw kleedje. Deze fase van de werken duurt ongeveer drie maanden en moet afgerond zijn tegen het bouwverlof (17 juli 2015). Tijdens de werken is de ’s Herenbaan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Facelift.

De ’s Herenbaan bevindt zich in slechte staat. Met de heraanleg wordt de weg voorzien van nieuw asfalt, worden de voetpaden vernieuwd, en de boordstenen en greppels vervangen. Na de werken zal dit deel van de ’s Herenbaan een rustigere straat worden waar het in het bijzonder voor voetgangers en fietsers veiliger en aangenamer wordt om zich te verplaatsen.
Hinder en bereikbaarheid.

• Bewoners in werfzone.

Om de duur van de werken te beperken worden zij uitgevoerd in één fase. Tijdens de werken zal de ’s Herenbaan afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Bewoners kunnen hun woning bereiken door de werfzone. Voor voetgangers en plaatselijk fietsverkeer blijven de voetpaden maximaal toegankelijk. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid langs de nieuwe fietstunnel.

• Bewoners Uitbreidingsstraat en Kruiskenslei.

Verkeer voor de Uitbreidingsstraat en Kruiskenslei kan niet vanuit de parallelweg (N177) met de A12 bereikt worden, maar wordt omgeleid langs de Noeverselaan en de Kruiskenslei. 
Verkeer komende uit de wijk wordt via de Kruiskenslei naar de Overwinningsstraat geleid en komt daar op de N177 terecht. In de Overwinningsstraat wordt plaatselijk een parkeerverbod ingesteld om eventueel zwaarder vervoer ook langs daar te kunnen leiden.

• Handelaars bereikbaar.

Plaatselijke handelaars zijn bereikbaar via de Kruiskenslei. De warenhuizen zijn bereikbaar langs de N177. Er wordt een tijdelijke doorsteek tussen hun twee parkings voorzien.

• ‘Spreekuur’ werfleider.

Bewoners en handelaars die vragen hebben over de lokale bereikbaarheid tijdens de werken aan de ’s Herenbaan kunnen op woensdag 18 maart van 14u t.e.m. 16u terecht in de werfkeet aan de Kleine Paependaelen. Werfleider Manu Cascudo zal dan aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Werken klaar in zomer.

Tegen eind juli zouden alle werken voor de “Banaan” klaar moeten zijn. De komende maanden wordt naast de heraanleg van de ’s Herenbaan, de rotonde aan het kruispunt met de Potaardestraat aangelegd, de twee fietstunnels afgewerkt en het Rupelpark tussen de nieuwe gewestweg en de wijk Kleine Paependalen aangelegd. Wij houden u uiteraard op de hoogte van deze werken in onze volgende nieuwsbrieven.
Als de doortrekking van de N171 volledig afgewerkt is, wordt het aangenamer en rustiger wonen in de buurt. De nieuwe weginfrastructuur zal sluipverkeer en vrachtverkeer uit de woonstraten weghouden en tegelijk wordt de industriezone Krekelenberg vlotter bereikbaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is